Veel kleine meisjes dromen ervan een prinses te zijn. Het visioen van de prinsessenjurk transfereert zich ultiem naar een bruidsjurk. Voor één dag de belle van het bal zijn, dat is een haalbare kaart. Kleine jongens mijmeren naast superhelden over brandweermannen, agenten of iets anders in uniform. Misschien zelfs kok?

Bijgestelde dromen, bijgestelde verwachtingen, dat gebeurt meestal met het verstrijken van de tijd. Gelukkig schuilt de redding soms in een reality programma.
Deze week startte er op VTM twee programma’s die dromers weer laten dromen.

blindgetrouwd

In Blind Getrouwd stappen vier mannen en vier vrouwen in het huwelijksbootje met een totaal onbekende. Voor dit tweede seizoen schreven maar liefst 2800 singles zich in, een peulenschil van de 850 000 alleenstaanden die Vlaanderen telt, maar toch een flinke groep. De verhouding mannen/vrouwen is niet bekend gemaakt. De jongste deelnemer telt 26 lentes, de oudste 35. Niet echt de vervaldatum al voorbij, lijkt ons. Waarom schrijf je je dan in om zo’n belangrijke levenskeuze over te laten aan een groepje psychologen en seksuologen? Het blijft een boeiende discussie.
Van de drie huwelijken uit het eerste seizoen houdt er nog eentje stand. Dat is een cijfer dat overeenkomt met het aantal Vlaamse huwelijken dat niet uitmondt in een echtscheiding. Mogelijke conclusie: de experten kunnen het evengoed als ons eigen buikgevoel.

Naast het vinden van een soulmate mijmeren velen over het uitbouwen van een voldoening gevende carrière. In onze bourgondische cultuur hoort een eigen restaurant daar onvermijdelijk bij. De vierde editie van Mijn pop-uprestaurant begon meteen met een gigantische vuurdoop voor acht deelnemende duo’s om er daarvan meteen twee weer naar huis te sturen.
Ook hier valt er niet naast het feit te kijken dat de deelnemers jong zijn. Hun leeftijden schommelen tussen de 20 en 33 jaar. Lef, zelfvertrouwen en goedgezindheid, het straalde van het scherm tijdens de eerste uitzending.

Dromen zijn bedrog? Niet voor de deelnemers van deze programma’s. Zij gaan ervoor! En wie kan hen dat kwalijk nemen?