Er was een tijd… dat ik een onvoorwaardelijke fan was van Elbow. Ik ben ooit opgebleven om een compleet concert in Saint-Pauls Cathedral te volgen. Koptelefoon op en ademloos genieten van de eerste tot de laatste noot.

En het vuur doofde, zoals dat wel eens gebeurde. En vanmorgen laaide het vuur weer op. Onverwacht kreeg ik de kans om de De Morgen Sessie met de groep mee te maken, samen met net iets meer dan een handvol andere mensen. Een mix van pers en fans. Het was even wachten – geduld is een mooie deugd – maar van de eerste slag kreeg ik opnieuw kippenvel.

Het concert was een mix van gekende nummers en hits en nieuw werk uit het nieuwe album Little Fictions. De hits waren zalig en de nieuwe nummers waren heel erg veelbelovend. De groep klinkt goed, strak, als een geoliede machine die plezier heeft in spelen.

Het enige wat ik nu nog moet beslissen is hoe ik de muziek koop. Een beslissing waar ik tegenwoordig wel meer mee worstel. Ik ben nog steeds fan van vinyl, maar dan wil ik er liefst ook de digitale versie bij en Spotify doet de muziek nu al weerklinken uit de speakers van mijn laptop. It’s a whole new music business, maar dat is een verhaal voor een andere keer. Geniet van de zalige nieuwe muziek van Elbow.

 

Foto: Andy Whitton