Voddenman? Verre van!

0
3492

Sommige songs kleven vanaf het eerste moment in je hoofd. Zozeer zelfs dat je je jaren later nog steeds herinnert waar je was en wat je deed op dat ogenblik.

Adèle kon dit bewerkstelligen.
Rag’n’Bone Man deed het haar onlangs na. Voor het eerst de song “Human” horen, zorgde voor een kippenvelmoment.

Soul, doorweven met blues elementen, en in de verte nog een hiphop ondertoontje, dat is het geluid van “Human”. Zanger Rory Graham ziet er effectief uit als een imposante hiphopper: gemillimeterd kapsel, baard, tattoos, piercings. Hij groeide op in dit milieu maar kreeg thuis bluesmuziek met de paplepel ingegoten. Uiteraard startte de jonge Graham toch al rappend zijn carrière. Op zekere leeftijd wegen vrienden nu eenmaal meer door dan ouders. Tot zijn vader zoon Roy overtuigde om mee te doen aan een blues jam in de locale pub. Het succes bleef niet uit.

Rag N Bone Man

Sinds 2013 wijdt Roy Graham zich voltijds aan muziek. Zijn donkere, ietwat rauwe en tegelijkertijd gevoelvolle stem leverde hem deze zomer een Europese hit op met de single “Human” die overal vol lof ontvangen wordt. Even googelen en het is snel duidelijk dat er meer hits zullen volgen.

Rag’n’Bone Man toert dit najaar door enkele Europese landen en, hoera, België hoort daarbij! Op zondag 27 november kan je hem in levende lijve aanschouwen in de Brusselse Botanique. Onze tickets zijn al geboekt. Ooit zullen wij zeggen: wij waren bij zijn eerste Belgische concert. Oh yeah!

Vers van de pers
We zijn kennelijk niet de enigen die enthousiast zijn over Rag’n’Bone man. Vanmorgen was hij te gast bij Studio Brussel en bracht hij live Human. Bekijk het hier.